Kurser / Workshops

Jag har erfarenhet av att arrangera kurser och workshops för mindre grupper. Kurserna behandlar hela processen från bearbetning av råmaterialet till färdigformade ark, eller bara en dag med pappersformning. Det har under åren varit en pappersgrossist som haft kundgrupper under utbildning, konstföreningar, herr- och damklubbar och ett antal konstnärer som på det här sättet fördjupat sina kunskaper.

Titta gärna på fotograf Johan Lindqvists bildsvit från Eksjö Medias besök och pappersformning. https://johanlindqvist.exposure.co/paper-art

Här finns möjligheten att skapa effektpapper, dekorativa papper och baspapper både med de för oss vanliga fibrerna som bomull och lin, men också med de asiatiska fibrer som ger de tunna skira och starka pappret.

År 2005 besökte jag familjen Kikuchi i Japan för en veckas pappersformning då jag passade på att filma det material som i redigerat skick har blivit tre filmer om papperstillverkning, kyosei-shi och shifu som ingår i kurser om japansk papperstillverkning och följande konsthantverk. Det är bröderna Kikuchi som så generöst delat med sig av sitt kunnande.